Comenius Forum
Luty 04, 2012, 20:41:38 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wypenianie ankiety do Umowy- informacje  (Przeczytany 4605 razy)
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« : Lipiec 14, 2010, 11:34:32 »

W przypadku, gdy dyrektor szkoły ma pełnomocnictwo, drugą zakładkę w ankiecie dotyczącą umowy należy wypełnić w następujący sposób:

Dane Adresowe Organu Prowadzącego:

Nazwa – Pełna nazwa Organu Prowadzącego
Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość - prosimy wpisać dane Organu Prowadzącego
NIP- prosimy podać Numer Identyfikacji Podatkowej Organu Prowadzącego (bez kresek)
REGON- prosimy podać nr REGON Organu Prowadzącego Prawny przedstawiciel
Imię i nazwisko – Imię i nazwisko dyrektora szkoły (wyłącznie w przypadku, gdy dyrektor ma pełnomocnictwo)
Tytuł – tytuł naukowy dyrektora szkoły (wyłącznie w przypadku, gdy dyrektor ma pełnomocnictwo)
Stanowisko - stanowisko dyrektora szkoły (wyłącznie  w przypadku, gdy dyrektor ma pełnomocnictwo)

UWAGA!
Dane zawarte w ankiecie dla beneficjenta są niezbędne do przygotowania umowy finansowej. Wszystkie dane podane w ankiecie muszą się zgadzać.

W przypadku błędów w ankiecie będą Państwo zobowiązani  wypełnić i przysłać ją jeszcze raz, co wydłuży proces wystawienia umowy finansowej.

Prosimy nie uzupełniać ankiety drukowanymi literami - dane które Państwo wpiszą zostaną bezpośrednio zamieszczone w umowie finansowej.
Aine
Zaawansowany Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 14, 2010, 11:59:22 »

No i się zaczęło! Przed zarejestrowaniem się do systemu w celu pobrania ankiety najpierw się dowiedziałam, że system nie lubi Explorera, tylko Firefoxa. Firefoxa też mam, więc naiwnie myślałam, że dalej pójdzie sprawnie, ale nic z tego. Okazało się, że mój Firefox jest zbyt nowy! Musiałam przeinstalować na starszą wersję i wówczas łaskawie dodatek się pobrał i mogłam się zarejestrować. Czy to nie zdumiewające, że Agencja Narodowa, która zajmuje się programami mającymi na celu, między innymi, propagowanie korzystania z ICT zmusza użytkowników do zamieniania nowszych, bezpieczniejszych programów na starsze? Nie mówiąc już o niepotrzebnej stracie czasu. Co więcej, programy na komputerze aktualizują się automatycznie, zatem obawiam się, że w pewnym momencie znów będę miała zbyt nową wersje Firefoxa, żeby korzystać z systemu agencji. I znowu będę musiała przeinstalowywać przeglądarkę?

A teraz do rzeczy, żeby na pewno dobrze wypełnić ankietę:
W zakładce 1 mam podać dane szkoły jako beneficjenta oraz imię i nazwisko dyrektora jako prawnego przedstawiciela?
W zakładce 2 mam podać dane Organu Prowadzącego (dyrektor nie ma pełnomocnictwa) oraz dane prezydenta miasta jako prawnego przedstawiciela?
W zakłdce 3 mam podać dane specjalnie dla projektu założonego konta w banku, nazwę organu prowadzącego jako właścicela konta, nazwę banku, w którym jest konto oraz adres tego banku?
Czy tak?
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 14, 2010, 12:26:15 »

Szanowna Pani,
zapewniam, że gdyby była możliwość korzystania ze zwykłej przeglądarki zapewne by tak było.
Niestety możliwości techniczne są ograniczone.
Instalowanie przeglądarki trwa zaledwie kilka minut, w związku z tym proszę się nie bać techniki.

Instrukcja jak wypełnić ankietę znajduje się na stronie internetowej pod Linkiem:
http://comenius.org.pl/s/p/artykuly/31/311/Microsoft%20Word%20-%203.Jak_wypełnić_ankietę_PPS.pdf

A teraz do rzeczy, żeby na pewno dobrze wypełnić ankietę:
1.W zakładce 1 mam podać dane szkoły jako beneficjenta oraz imię i nazwisko dyrektora jako prawnego przedstawiciela?
2.W zakładce 2 mam podać dane Organu Prowadzącego (dyrektor nie ma pełnomocnictwa) oraz dane prezydenta miasta jako prawnego przedstawiciela?
3.W zakładce 3 mam podać dane specjalnie dla projektu założonego konta w banku, nazwę organu prowadzącego jako właściciela konta, nazwę banku, w którym jest konto oraz adres tego banku?

1. TAK
2. TAK
3. Zgadza się oprócz adresu
Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość – prosimy wpisać dane adresowe
Oddziału banku.

Instrukcja jest dostępna w na stronie www.comenius.org.pl ->PPS-> "Szkoła otrzymała dofinansowanie i co dalej?"

PONIŻEJ WKLEJAM INFORMACJĘ Z INSTRUKCJI
Jak wypełnić ankietę „Partnerskie (Wielostronne/Dwustronne) Projekty
Szkół –ankieta. Dane beneficjenta do umowy”- instrukcja
Dane z ankiety posłużą do przygotowania umowy przez NA. Prosimy o uważne
wypełnianie wszystkich pól!
UWAGA!
Czerwone pola są polami obowiązkowymi!
UWAGA! Wydrukowana ankieta z napisem „SZKIC” nie będzie akceptowana przez
Narodową Agencję! Należy kliknąć na pole „wyślij dokument” i potwierdzić wysłanie
(krok 5 i 6 poniżej)- ankieta zostanie przesłana on-line (bez napisu „szkic”).
1. Zaloguj się do systemu http://online.frse.org.pl
2. Wybierz akcję Comenius klikając na pole „Wybieram”.
3. Przejdź do zakładki „Wnioski”.
4. Wybierz i wypełnij ankietę „Partnerskie WielostronneProjekty Szkół –ankieta. Dane
beneficjenta do umowy” lub „Partnerskie Dwustronne Projekty Szkół –ankieta. Dane
beneficjenta do umowy” klikając na pole „Wypełnij”.
Ankieta składa się z trzech zakładek: Dane Adresowe Beneficjenta, Dane Adresowe
Organu Prowadzącego oraz Dane Bankowe Organu Prowadzącego.

Dane Adresowe Beneficjenta
Nr projektu- prosimy wpisać numer indywidualny wniosku – Nr LLPlink (podany w piśmie
informującym przesłanym przez NA)
Hasło weryfikacyjne - 9 znaków (liter i/lub cyfr). Hasło zostanie wysłane przez NA wraz z
pismem informującym o uzyskaniu dofinansowania.
Pełna nazwa instytucji – Pełna nazwa szkoły
Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość - prosimy wpisać dane szkoły
NIP- prosimy podać Numer Identyfikacji Podatkowej szkoły (bez kresek)
REGON- prosimy podać nr REGON szkoły
Prawny przedstawiciel
Imię i nazwisko – imię i nazwisko dyrektora szkoły
Tytuł – tytuł naukowy dyrektora szkoły (pole nieobowiązkowe)
Stanowisko - stanowisko dyrektora szkoły
Dane Adresowe Organu Prowadzącego
Nazwa – Pełna nazwa Organu Prowadzącego
Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość - prosimy wpisać dane Organu
Prowadzącego
NIP- prosimy podać Numer Identyfikacji Podatkowej Organu Prowadzącego (bez kresek)
REGON- prosimy podać nr REGON Organu Prowadzącego

Prawny przedstawiciel
Imię i nazwisko – Imię i nazwisko przedstawiciela Organu Prowadzącego uprawnionego do
podpisywania Umów Finansowych (w przypadku, gdy dyrektor ma pełnomocnictwo w tym
miejscu prosimy wpisać imię i nazwisko dyrektora szkoły)
Tytuł – tytuł naukowy przedstawiciela Organu Prowadzącego uprawnionego do
podpisywania Umów Finansowych (w przypadku, gdy dyrektor ma pełnomocnictwo w tym
miejscu prosimy wpisać tytuł naukowy dyrektora szkoły)
Stanowisko - stanowisko przedstawiciela Organu Prowadzącego uprawnionego do
miejscu prosimy wpisać stanowisko dyrektora szkoły)

Dane Bankowe Organu Prowadzącego
Waluta rachunku- prosimy zaznaczyć czy rachunek, na który zostanie przekazane
dofinansowanie jest kontem złotówkowym czy walutowym (EUR).
Jeżeli została wybrana opcja „EUR”, należy wypełnić pole „SWIFT”.
Kod SWIFT jest to 8 literowy kod, który ułatwia realizację przelewów
międzynarodowych.
Właściciel konta- prosimy podać nazwę Organu Prowadzącego.
Nazwa banku- prosimy podać pełną nazwę banku.
Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość – prosimy wpisać dane adresowe
Oddziału banku.

Numer rachunku (XX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX)- prosimy wpisać pełny
numer rachunku Organu Prowadzącego, na który zostanie przekazane dofinansowanie (w
podanym formacie).
5. Po wypełnieniu wszystkich obowiązkowych rubryk, należy kliknąć pole „Wyślij
dokument”.
6. Potwierdź opcję wysyłania dokumentu klikając na pole „Tak, wyślij dokument”-
ankieta zostanie przesłana on-line.
7. Kliknij na „Drukuj” w celu wydrukowania dokumentu.
Wydrukowaną ankietę należy przedłożyć do podpisu do Organu Prowadzącego i
przesłać pocztą tradycyjną na adres FRSE z dopiskiem „Ankieta do Umowy-PPS
Comenius”.
Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji
Narodowa Agencja Programu
"Uczenie się przez całe życie"
Ul. Mokotowska 43,
00 -551 Warszawa
Do ankiety należy dołączyć dokumenty służące potwierdzeniu zgodności danych z
danymi zawartymi w umowie. Wykaz dokumentów znajdą Państwo w piśmie
informującym o uzyskaniu dofinansowania lub na stronie www.comenius.org.pl
Anna Masna
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2010, 09:46:11 wysłane przez Anna Masna » Zapisane
Aine
Zaawansowany Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 14, 2010, 14:31:46 »

Bardzo dziękuję za informacje.
Techniki się nie boję. Boję się tylko "głupiego roboty", bo tej i tak znajdzie się wiele, niezależnie od potrzeby przeinstalowywania przeglądarek. Robię jednocześnie trzy duże rzeczy, upał na dworze trzydzieści dwa stopnie, w domu trzydzieści, więc ostatnią rzeczą, o której marzę, jest przeinstalowywanie przeglądarek, szczególnie na starszą i gorszą wersję niż miałam. Zwłaszcza że pamiętam, jakie były problemy z wersjami Adobe'a i niemożliwością otwarcia wniosku u partnerów w lutym, więc chyba już reaguję na to alergicznie. 
Bożena K.
Użytkownik
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 14, 2010, 15:48:56 »

Ja też trochę walczyłam z techniką, ale w końcu się udało Uśmiech Co prawda za każdym razem kiedy wchodzę na Online FRSE wyświetla mi się jakiś dziwny komunikat: "prawdopodobnie uruchomiono Mozilla Firefox Portable Edition z lokalizacji tylko do odczytu" , ale nauczyłam się w co klikać, żeby działało. Radziłam się informatyka w szkole, zainstalowałam na dwóch różnych komputerach, niestety zawsze i wszędzie pokazuje mi się to okienko. Trudno, może tak ma być, zresztą rozważam na dniach telefon do Warszawy , może tam mi ktoś pomoże.
Teraz od trzech dni zmagam się z ankietą, rzecz z pozoru prosta, a jednak może powodować pewne trudności. I spowodowała, niestety Zawstydzony
Pozdrawiam wszystkich walczących z techniką i innymi rzeczami.
Aine
Zaawansowany Użytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 14, 2010, 23:03:46 »

Zainstalowałam przeglądarkę Mozilla Firefox 3.0 i od razu wszystko zaczęło działać dobrze, przynajmniej do etapu wypełniania ankiety. Dalej nie mogę sprawdzić, gdyż zmienił nam się organ prowadzący i muszę czekać, aż nowy organ założy konto dla projektu. A nowa księgowa musi długo myśleć, czy może mi założyć konto w euro. Mam nadzieję, że zdąży to zrobić zanim wyjadę na wakacje, bo w przeciwnym razie znowu będę musiała szukać pieniędzy na pierwszy wyjazd.
Bożena K.
Użytkownik
**

« Odpowiedz #6 : Lipiec 15, 2010, 09:30:23 »

Mój OP nie wyraża zgody na konto w Euro. Zawsze jest to konto złotówkowe. Ponadto OP kazał mi wpisać jakiś ogólny numer konta, a nie to konto , które zostało specjalnie dla nas założone. Trochę się martwię, żeby się to później nie okazało błędem, no , ale trzeba mieć zaufanie, że OP wie co mówi. Nie mam już sumienia dręczyć pani Anny Masny po tej ilości maili i telefonów, którymi ją ostatnio zasypałam.
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 15, 2010, 09:44:04 »

Oczywiście w razie jakichkolwiek problemów proszę pisać i dzwonić.

Szanowni Państwo,
jeszcze jedna Uwaga do ankiety - zakładka trzecia "Dane Bankowe Organu Prowadzącego" w punkcie Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość – prosimy wpisać dane adresowe Oddziału banku.
Jednak jeśli ktoś wysłał już ankietę on-line z inną interpretacją tego punktu nie musi go poprawiać. Jeśli są Państwo na etapie wypełniania to proszę o prawidłowe wypełnienie!

UWAGA!
W zakładce trzeciej "Dane Bankowe Organu Prowadzącego" prosimy o wypełnianie ankiety w następujący sposób:

Waluta rachunku- prosimy zaznaczyć czy rachunek, na który zostanie przekazane dofinansowanie jest kontem złotówkowym czy walutowym (EUR).
Jeżeli została wybrana opcja „EUR”, należy wypełnić pole „SWIFT”.
Kod SWIFT jest to 8 literowy kod, który ułatwia realizację przelewów międzynarodowych.
Właściciel konta- prosimy podać nazwę Organu Prowadzącego.
Nazwa banku- prosimy podać pełną nazwę banku.
Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość – prosimy wpisać dane adresowe Oddziału banku.
Numer rachunku (XX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX)- prosimy wpisać pełny numer rachunku Organu Prowadzącego, na który zostanie przekazane dofinansowanie (w podanym formacie).

Pozdrawiam Anna Masna
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2010, 07:12:47 wysłane przez Anna Masna » Zapisane
arka69
Użytkownik
**

« Odpowiedz #8 : Lipiec 16, 2010, 09:27:45 »

Oczywiście w razie jakichkolwiek problemów proszę pisać i dzwonić.

Szanowni Państwo,
jeszcze jedna Uwaga do ankiety - zakładka trzecia "Dane Bankowe Organu Prowadzącego" w punkcie Ulica i nr domu, Kod pocztowy, Miejscowość – prosimy wpisać dane adresowe Oddziału banku.
Jednak jeśli ktoś wysłał już ankietę on-line z inną interpretacją tego punktu nie musi go poprawiać. Jeśli są Państwo na etapie wypełniania to proszę o prawidłowe wypełnienie!

Pozdrawiam Anna Masna

uuufffff to dobrze że nie trzeba tego zmieniać bo właśnie wczoraj wypełniłem zgodnie z wcześniejszą instrukcją-wpisałem adres organu taki jak był podawany przy zakładaniu konta i ankieta już poszła .
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Lipiec 16, 2010, 10:08:15 »

Witam,
instrukcja jest już poprawiona i aktualna.
Więc jeśli Państwo są w trakcie wypełniania to proszę się sugerować już aktualną instrukcją znajdującą się na stronie.

Pozdrawiam Anna Masna
arka69
Użytkownik
**

« Odpowiedz #10 : Lipiec 16, 2010, 10:27:03 »

no i stało się ...po wydrukowaniu ankiety w OP powiedzieli ze trzeba zmienić niektore dane bo są złe...jak to można zrobićCo??
tzn. czy można wypełnić ankietę online jeszcze raz i wysłać z poprawnymi danymi???
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2010, 11:35:55 wysłane przez arka69 » Zapisane
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 16, 2010, 12:30:31 »

Witam,
tak proszę wypełnić ankietę jeszcze raz. Potem wydrukować i podpisać według instrukcji.
Jak ją będą Państwo wysyłać, to proszę dołączyć pismo z informacją, że wysłali Państwo dwie ankiety.
To dla mnie informacja że muszę dokładnie sprawdzić i zaakceptować poprawną ankietę przysłaną online na podstawie której powstanie Umowa finansowa.
Pozdrawiam Anna Masna
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2010, 12:42:58 wysłane przez Anna Masna » Zapisane
Anna_K
Zaawansowany Użytkownik

« Odpowiedz #12 : Lipiec 16, 2010, 17:14:48 »

Rzutem na taśmę wczoraj jeszcze zmieniałam dane konta Uśmiech Ale udało się i poszło wszystko jak trzeba.
chiwona
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 17, 2010, 08:58:39 »

Witam Uśmiech)
1.  Mam pytanie odnośnie podpisania ankiety przez OP po wydrukowaniu, czy ma ją podpisać ktokolwiek z OP (np. pracownik zajmujacy się koordyncją Comeniusa, czy ktoś ważniejszy, czy może znowu powinien się podpisać dyrektor szkoły(jako że uprawniony do podpisywania się...) Mam nadzieję, że ta pierwsza opcja.
2. A tak przy okazji...koleżanki i koledzy w niedoli Mrugnięcie)))wysyłacie już ankiety, szybko uporaliście się z dostaniem numeru konta OP....Co? Gratulacje:)
Dana
Zaawansowany Użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 17, 2010, 15:16:54 »

Na pewno musi się podpisać osoba uprawniona, czyli u Ciebie  Dyrektor szkoły ( a u mnie Duży uśmiech
 zastępca Prezydenta Miasta)
 ::)No i tak przyjemnie spędzam wakacje...a jeszcze dodatkowo kończę poprzedniego Comeniusa więc wydaję resztkę pieniędzy, piszę sprawozdanie, umieszczam nasze produkty w bazie EST
 Spoko Pozdrawiam wszystkich pracusiów, takich jak Ja Język
chiwona
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Lipiec 17, 2010, 19:31:11 »

Dzięki Dana.
Wakacje są super...nawet pogoda dopisuje Duży uśmiech  . Ja jednak stwierdzę naiwnie ( bo nie wiem dokładnie co mnie czeka), że tak się ciszę z przejścia projektu, że nawet te wakacje w mieście jakoś mnie nie dołują...
To masz trochę roboty Dana, ja tez powinnam jeszcze pisać "teczkę" na dyplomowanego( bo nie wierzę,że we wrześniu czy październiku to będzie mozliwe) jenak upały mi nie pozwalają...dobrze,ze jest na co zwalić winę Duży uśmiech
Rownież pozdrawiam wszyskich koordynatorów Uśmiech
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Lipiec 19, 2010, 06:56:32 »

Witam,
Na pewno musi się podpisać osoba uprawniona, czyli u Ciebie  Dyrektor szkoły ( a u mnie
 zastępca Prezydenta Miasta)
Dokładnie tak jeśli dyrektor ma upoważnienie to może podpisać ankietę, ale powinien ktoś z OP też się pod typ podpisać dla pewności że potwierdza dane tam wpisane.
Jeśli dyrektor nie ma upoważnienia ankietę powinna podpisać osoba uprawniona np.wójt, prezydent.
Pozdrawiam Anna Masna
chiwona
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Lipiec 19, 2010, 09:20:54 »

Witam Pani Aniu,
Bardzo dziękuje za odpowiedź. Teraz nawet wolałabym, żeby tą ankietę podpisał ktoś z OP a nie dyrektor(obecnie na uropie)ale "ktoś" znaczy "ktokolwiek"? Koordynator projektów unijnych, czy ktoś z "dyrektorstwa"Mrugnięcie OP?
Pozdrawiam.
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Lipiec 19, 2010, 10:57:32 »

Witam,
Jeśli dyrektor ma pełnomocnictwo, to jego dane pojawią się na ankiecie i powinien ją podpisać. Powinien widnieć dodatkowo podpis przedstawiciela OP np. wójt,prezydent ale też sekretarz, dyrektor, zastępca, koordynator.

W przypadku, gdy dyrektor nie ma pełnomocnictwa musi podpisać prawny przedstawiciel OP np. wójt, burmistrz, prezydent.

W przypadku, gdy dyrektor szkoły ma pełnomocnictwo, ale jest na urlopie to ankietę też musi podpisać prawny przedstawiciel OP np. wójt, burmistrz, prezydent.

Pozdrawiam Anna Masna
chiwona
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Lipiec 19, 2010, 11:06:40 »

Dziękuję bardzo  Uśmiech
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Lipiec 19, 2010, 12:39:41 »

Szanowni Państwo,
proszę zwrócić szczególną uwagę na dane wpisywane do ankiety!
W punkcie gdzie podają Państwo nazwę OP-> nazwa instytucji - prawidłowa nazwa to np. Gmina Miasta ..., Miasto ..., a nie Urząd Miasta ...
Wpisanie nazwy urząd jest błędem. Który wymaga poprawienia ankiety i przysłania jej ponownie co generuje dodatkową prace dla NA i dla Państwa.

Pozdrawiam Anna Masna
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 12:48:04 wysłane przez Anna Masna » Zapisane
Edyta_S
Zaawansowany Użytkownik

« Odpowiedz #21 : Lipiec 19, 2010, 13:16:46 »

tak sobie myślę, że dobrze, że mój OP zwleka z informacją o koncie, bo miałabym już dwa błędy. pierwszy o danych adresowych banku a teraz że Gmina a nie Urząd Gminy.

pozdrawiam,

Edyta
Anna Masna
Moderator

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Lipiec 20, 2010, 09:32:55 »

UWAGA!

Szanowni Państwo,
otrzymuję już ankiety.

Przy wypełnianiu proszę zwrócić uwagę na to aby:

- Kopia dokumentu potwierdzającego nadanie Organowi Prowadzącemu (OP) numeru identyfikacji podatkowej (NIP) dotyczy wyłącznie Organu Prowadzącego .

Dokument potwierdzający NIP szkoły nie jest wymagany!

- W przypadku, kiedy  Organem Prowadzącym jest stowarzyszenie, to dokument musi zostać podpisany przez uprawnione osobyzgodnie ze sposobem reprezentacji wskazanym  w KRS. W ankiecie ww. osoby powinny być wpisane jako: przedstawiciele OP.

Wskazani „przedstawiciele OP” podpisują Umowę finansową, co skutkuje ważnością zaciągniętego zobowiązania.   

-  Stosować prawidłowe nazewnictwo OP.

Wpisanie nazwy urząd jest błędem.

W punkcie, gdzie podają Państwo nazwę OP-> nazwa instytucji - prawidłowa nazwa to np. Gmina….., Gmina Miasto ..., Miasto ....

Każdy błąd musi być poprawiony co automatycznie wydłuża proces wystawiania umowy.
Pozdrawiam Anna Masna
Aine
Zaawansowany Użytkownik

« Odpowiedz #23 : Lipiec 20, 2010, 11:16:19 »

Mam przed sobą wszystkie cztery poprzednie umowy, które Agencja zawarła ze Starostwem Powiatowym i wówczas  była to jak najbardziej odpowiednia nazwa. Nazwa organu, jako żywo, nie uległa zmianie, ale teraz ten sam organ, gdyby dalej był naszym organem, powinnam nazywać inaczej. Nagle, po pięciu latach robienia projektów dowiaduję się, że tamte umowy chyba były nieważne, bo powinny być zawarte z powiatem, a nie ze starostwem. Co najmniej dziwne. I nielogiczne wydaje mi się pytanie o adres powiatu. Powiat to dość rozległa jednostka administracyjna.

Ale zostawmy logikę na boku. Oto otrzymałam zaświadczenie o wyborze prezydenta na prezydenta MIASTA, potwierdzone, za zgodność, a jakże, przez Urząd Miasta, a nie Miasto, natomiast potwierdzenie numeru NIP dostałam dla GMINY! Zatem jak, według Agencji Narodowej, nazywa się mój organ prowadzący - Miasto, Gmina Miasto, czy Gmina? Bo według samych zainteresowanych nazywa się Urząd Miasta, pytałam! Aczkolwiek, imienna pieczęć osoby potwierdzającej za zgodność głosi, ni mniej ni więcej: Sekretarz MIASTA, a nie Urzędu Miasta.

Zwariować można, nawet gdyby nie trzeba było, a trzeba, czekać przez tydzień i się nie doczekać, żeby pismo z prośbą o założenie subkonta, złożone w sekretariacie prezydenta, trafiło do pani skarbnik, urzędującej w pokoju obok. Mimo że osobiście rozmawiałam juz kilkakrotnie i z prezydentem, i z panią skarbnik, stan mam wyjściowy - prezydent twierdzi, że osobiście porozmawia, pani skarbnik, że nie rozmawiał, a pisma nie ma i ona bez pisma niczego nie zrobi. Jest 20 lipca, teoretycznie mam wakacje, a pracuję, jak dotąd, codziennie i chciałabym przynajmniej mieć jakieś efekty tej pracy.
Anna_K
Zaawansowany Użytkownik

« Odpowiedz #24 : Lipiec 20, 2010, 22:04:07 »

A mnie przezz to wszystko przeprowadziło biuro funduszy europejskich za rączkę. Wysłałam Uśmiech Mam nadzieję że wsyzstko jest ok. generalnie w miarę bezproblemowo i szybko to szło a podpisy wogóle w rekordowym tempie dostałam Uśmiech
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!